En arborist som erbjuder allt från Gräsklippning & häckklippning till Stubbfräsning på Gotland

Om företaget

Nu är det äntligen dax att satsa 100%

på att erbjuda arboristtjänster på Gotland.

 

Efter att ha arbetat heltid i 19 månader för det fantastika arbortsi företaget Yggdrasils Trädservice i Löddeköping i Skåne, och bara något enstaka helg jobb på Gotland.


Men nu är det dax att satsa allt på att serva Gotland med arboristtjänster.


När jag bestämde mig för att bli arborist så kollade jag upp olika utbildningar, och när jag väll upptäckte Svensk Trädvårds Utbildning så var valet givet.


de Gourét Litchfield startade företaget 1985 och är Sveriges äldsta trädvårdsföretag och införde arboristyrket i Sverige. Som pionjär inom trädvårdsyrket var hela Sverige arbetsfält.


Med mer än 35 års erfarenhet av yrket och utbildning inom det, borgar för kvalitet. Det är dessutom alltid mindre grupper vilket innebär att varje deltagare får personlig feedback och större möjligheter att tillgodogöra sig kunskapen. Företaget erbjuder utbildningar/kurser inom alla områden; trädklättring, kronstabilisering, beskärning, riggning, räddning/HLR. Allt från färdiga koncept till skräddarsydd utformning. På plats i utbildningscentret mitt i naturen eller hos kund.

Hans erfarenhet inom arboristyrket är även internationell och han har bidragit till branschen på många sätt.
• en av Svenska Trädföreningens grundare; hade olika förtroendeposter under åren
• var med och byggde upp organisationen kring EAC (European Arboriculture Council); bl a ansvarig för ETW-certifieringar i hela Europa (i egenskap av ordförande i Accreditation Board) samt som organisationens ordförande
• varit aktiv i ledningsgrupper inom ISA (International Society of Arboriculture), ett långt engagemang som kröntes med posten som President hösten 2015
• många års erfarenheter som domare i klättertävlingar, såväl SM som VM
• medförfattare till den första ETW-boken

Arborist från Sverige erhöll ISA:s Trädvårdsspris!

Tyvärr så drabbades de Gourét Litchfield av sjukdom under hösten 2019 och lämnade oss i mars 2020,

en otrolgt ödmjuk och kunnig man som gick bort aldeles för tidigt.